'Serie A-club gaat voor Wijnaldum; miljoenenbod in de maak' Vermeend Feyenoord-doelwit: ''Aanbiedingen van Nederlandse clubs'' El Ahmadi over terugkeer naar Feyenoord: ''Zeker een optie'' ''Steven Berghuis belangrijker in kampioensjaar dan Dirk Kuyt'' 'Ondernemers denken aan derde ring in plaats van Feyenoord City'

Ten Hag: ''Ajax is voor Feyenoord de rode lap voor een stier''

0
 Ten Hag: ''Ajax is voor Feyenoord de rode lap voor een stier''

Erik ten Hag kijkt uit naar De Klassieker aankomend weekend. De trainer van Ajax ziet dat Feyenoord zowel van de binnenkant als buitenkant kwakkelt, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

"Maar van de buitenkant kan ik niet oordelen over de interne processen bij Feyenoord", vertelt hij. "Ik weet wel dat het een club met een enorme potentie is, maar ook dat er twee directeuren en een trainer zijn vertrokken en dat alles anders is dan vorig seizoen. Ik heb ze in de Europa League echt heel goede wedstrijden zien spelen en ze vervolgens in de Eredivisie weer door de ondergrens zien gaan.

Wat dat betreft is Stam volgens Ten Hag niet te benijden. "Hij moet het proces zien te keren, dat hoort bij het trainersvak. Maar dat is geen gemakkelijke job. De situatie bij Feyenoord toont eens te meer dat rust en duidelijkheid bovenin heel belangrijk zijn bij een club."

Ten Hag ziet ook dat De Klassieker een wedstrijd op zich is. "In welke fase wij en zij zitten, speelt minder mee. Ajax is voor Feyenoord de rode lap voor een stier. De Klassieker maakt bij hen grote krachten los, die móét gewonnen worden, dat eist hun achterban. Het zorgt in extreme mate voor agressiviteit bij hun spelers en daar zullen wij ons tegen moeten wapenen. Na Chelsea is het duel met Feyenoord weer een wedstrijd van Champions League-niveau, waarbij wij gewoon weer van eigen kracht zullen uitgaan en gaan aanvallen. Wij passen ons aan geen enkele tegenstander aan."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!