''Ajax wint eigenlijk altijd van Feyenoord, zit ’m de spanning niet in''

0
''Ajax wint eigenlijk altijd van Feyenoord, zit ’m de spanning niet in''

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord is in aantocht dus daarom heeft Ziggo, hoofdsponsor iets bedacht. Vorig jaar werd er een huisje in de Arena gezet, waar de winnaars van de prijs de wedstrijd konden volgen. Nu gaat er een buikschuifbaan komen.

Columnist van Het Parool en tevens Ajax-fan Menno Pot schrijft erover in zijn column. "De klassieker komt er weer aan, in hetzelfde oktoberweekend als een jaar geleden. Aan het huisje van vorig jaar ergerde Feyenoord zich zo te zien niet, dus dit jaar moet er een schepje bovenop. Daarom presenteren Ajax en de hoofdsponsor: de buikschuifbaan, een helling van gras waarop tien prijswinnaars Marc Overmars’ Turijnse buikschuiver mogen nabootsen. Toch wel dé cultgebeurtenis van vorig seizoen, na de winst op Juventus. Jasje uit, aanloop, glijden en balanceren op dat buikje", schrijft Pot in Het Parool.

De columnist vergelijkt het met een oud-programma op tv. "Het is een stukje Ter land, ter zee en in de lucht tijdens de Nederlandse voetbalklassieker. Onderaan de baan kukelen de uitverkoren buikschuivers in een ballenbak: een soort småland voor grote mensen. Ikea heeft er op 27 oktober een geduchte concurrent bij", vervolgt Pot zijn verhaal met een knipoog. "Ik snap wel dat men de klas­sieker hiervoor uitkiest. Ajax wint eigenlijk altijd van Feyenoord. Daar zit ’m de spanning niet. Het uitvak een beetje opnaaien is er ook al jaren niet meer bij. Dan maar ‘met glans van de schans’, want een mens moet toch wat, tijdens zo’n wedstrijd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›