Krabbendam: ''Hij moet werken in een totaal verknipte organisatie''

Martijn Krabbendam vraagt zich af waar de wisselende resultaten van Feyenoord de afgelopen weken vandaan komen. Trainer Jaap Stam staat momenteel onder druk, omdat hij logischerwijs verantwoordelijk is voor de resultaten.

Of Feyenoord-volger Krabbendam het daarmee eens is? "Gedeeltelijk. Maar het heeft vooral te maken met welke spelers de club koopt en hoe ze worden opgeleid. Op dat vlak loopt Feyenoord ver achter op Ajax en PSV en misschien AZ. De vraag is gerechtvaardigd of en hoe dat gat ooit gaat worden gedicht."

De waarde op het veld is gering en Jong Feyenoord is ook niet aangesloten in de voetbalpiramide, waardoor de ploeg niet in de Keuken Kampioen Divisie speelt. "Feyenoord koos opnieuw voor iets wat er al was. Jens Toornstra kon verlengen, Nicolai Jørgensen mocht een verbeterd contract tekenen, Steven Berghuis kreeg er een jaar en megasalaris bij. De club ging met het geld dat er nog was all-in op Marcos Senesi, die met zijn prijskaartje van zeven miljoen op de bank zit. Voor de rest kwamen er wat half fitte spelers, transfervrij of op huurbasis."

Volgens Krabbendam heeft Feyenoord een minder elftal dan vorig jaar. "Het hoofd van Jaap Stam wordt geëist, dat is makkelijk. Maar als trainer moet hij werken in een totaal verknipte organisatie, met een paar interimmers (Sjaak Troost en Mark Koevermans) en een jeugdtrainer (Dirk Kuijt) aan het roer. Er is geen leiding, geen visie en dus krijgt Feyenoord simpelweg wat het verwácht te krijgen, gewoon doordat de club nog steeds doet waarmee zij al veel te lang bezig is: geen beleid voeren."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand