Van der Heijden genoemd: ''Die zou dat bij FC Utrecht kunnen'' FOTO | Fer krijgt nieuw rugnummer bij Feyenoord 'Toch nog geen Bozenik vandaag, overgang uitgesteld' Fer: ''We weten dat we beter kunnen presteren en voetballen'' Tapia afwezig tegen Heracles; Twee spelers zijn op weg terug

''Hij kan op termijn een bijzondere Eredivisie-speler worden''

( 0 reacties)
''Hij kan op termijn een bijzondere Eredivisie-speler worden''

Claudio Braga denkt dat Crysensio Summerville een mooie carrière tegemoet kan zien. De trainer van FC Dordrecht had Summerville vorig jaar onder zijn hoede.

"Hij is een supertalent, een specialist als buitenspeler. Een rasspelertje van de straat", vertelt Braga in gesprek met Voetbal International. "Hij is jong en speels, maar je moet dat speelse ook in hem laten. Tegelijkertijd moet je met hem aan de slag. Zaken bespreken met hem, hoe hij nog functioneler en beter kan worden."

"Het is heel gevaarlijk om te zeggen, maar er zit heel veel rek en potentie in deze jongen. Hij kan op termijn een bijzondere Eredivisie-speler worden, misschien wel goed genoeg voor Feyenoord 1. Best grappig dat we filosoferen over hoe ver hij kan komen. Als je het hemzelf vraagt, zal hij roepen dat hij op EK's en WK's wil spelen. Vind ik mooi, als je dat zegt. Het naïeve moet er wel af, maar dat is ontwikkeling."

Braga denkt dat Summerville wel goed zit bij ADO. "Een ideale cultuur voor hem en een goede trainer (Fons Groenendijk, red.). Hij gaat een mooie toekomst tegemoet. Ik hoop dat hij zijn openheid behoudt en normaal blijft doen. Met het talent dat hij heeft, kan het dan eigenlijk niet misgaan."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!