Bozenik schiet Feyenoord in extremis naar zege in spektakelstuk MATCHDAY: Feyenoord mist Jorgensen in duel met PEC Zwolle De Boer teleurgesteld: ''Hij brengt eigenlijk veel te weinig'' VIDEO | Onrust op de tribunes na afloop van SC Heerenveen - Feyenoord Datum en tijd van bekerwedstrijd Feyenoord - NAC Breda bekend

''Ze moeten jongetjes hebben die rillingen krijgen van De Kuip''

( 0 reacties)
''Ze moeten jongetjes hebben die rillingen krijgen van De Kuip''

Jan Boskamp denkt dat Feyenoord zich meer moet gaan richten op het aantrekken van jonge talenten. De Rotterdammers verloren dit seizoen meerdere talenten aan clubs als PSV en Ajax. Volgens Boskamp moet Feyenoord nu actiever op zoek naar andere talenten.

"Feyenoord moet jongetjes in de opleiding hebben die rillingen krijgen als ze naar De Kuip of naar het rood-witte shirt kijken", vertelt Boskamp in gesprek met Feyenoord Media. "Je ziet de laatste jaren alleen dat er ook jongetjes zijn die voortijdig vertrekken naar clubs in het buitenland of zelfs in Nederland. Dan heb je wel dat slappe gelul van een gentlemen’s agreement tussen de topclubs, maar zoiets bestaat niet in het voetbal."

''Als ik de baas zou zijn bij Feyenoord, zou ik daarom ook echt elke dag iemand bij de concurrent neerzetten en af en toe eens laten praten met een paar van hun spelertjes, zoals zij dat ook doen bij ons. We moeten ons door niemand laten afbluffen. Er is niks mis mee om netjes te zijn, maar in de tegenwoordige tijd zie je dat clubs over lijken gaan. Dan weet ik wel dat er clubs zijn die financieel meer kunnen bieden dan wij, maar daar moeten wij dan iets anders tegenover stellen.''

Boskamp hoopt dat toekomstige talenten in echt De Kuip willen voetballen. "Je doet in die zin al een stap vooruit als je kunt laten zien dat onze eigen jeugd ook daadwerkelijk een kans krijgt in het eerste elftal, zoals dat nu gebeurt met Orkun Kökcü, Wouter Burger en Lutsharel Geertruida. Zij zijn de beste reclame voor onze opleiding."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›