''Feyenoord was echt heel slecht: ze verdedigden als natte kranten''

0
''Feyenoord was echt heel slecht: ze verdedigden als natte kranten''

Feyenoord verloor zondagmiddag met 4-2 van Fortuna Sittard. Na een geweldige prestatie tegen FC Porto werden de Rotterdammers weer met de neus op de feiten gedrukt. Pierre van Hooijdonk zag wat er allemaal misging.

"Alles eigenlijk, maar we hebben maar vijftig minuten. Het verdedigen leek echt nergens op, dat was eigenlijk vanaf de eerste minuut al het geval", vertelt de analist bij NOS Studio Voetbal. "Fortuna was wel goed, maar Feyenoord was echt heel slecht: ze verdedigden als natte kranten."

Van Hooijdonk twijfelt over de keuze voor Jaap Stam afgelopen zomer. "Feyenoord had nooit een coach moeten aanstellen met zo weinig ervaring. In de wetenschap dat dit een moeilijk en zwaar jaar zou worden. Je zet geen onervaren coach op die vulkaan en dat is wel gedaan", zo vertelt Van Hooijdonk. "De selectie voelt wat mij betreft een beetje als een invalide aan. Je kan die selectie blijkbaar geen drie wedstrijden in de week geven." Naast Karsdorp en Narsingh haalt Van Hooijdonk ook Fer aan. "Fer heeft al eens een paar snipperdagen moeten pakken, dan moest hij een wedstrijdje laten lopen."

Analist Theo Janssen was ook verrast door het verlies van Feyenoord, en over de tweede helft. "Ik weet niet wat hij gezegd heeft, maar het heeft niet gewerkt. Ze waren in ieder geval niet scherp na de rust." Dat Stam ingestapt is bij Feyenoord snapt Janssen dan weer wel. "Er zijn maar weinig trainers die een aanbod van een topclub weigeren. Maar ligt het probleem niet gewoon in de groep? Nu kijken we heel snel naar de trainer, maar het kan ook zo zijn dat de groep samen gewoon niet klikt: dat er onenigheid is, dat er jongens boos zijn, dat er strubbelingen zijn."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›