Bozenik schiet Feyenoord in extremis naar zege in spektakelstuk MATCHDAY: Feyenoord mist Jorgensen in duel met PEC Zwolle De Boer teleurgesteld: ''Hij brengt eigenlijk veel te weinig'' VIDEO | Onrust op de tribunes na afloop van SC Heerenveen - Feyenoord Datum en tijd van bekerwedstrijd Feyenoord - NAC Breda bekend

''Stam kiest bij Feyenoord niet voor niets voor een nette middenweg''

( 0 reacties)
''Stam kiest bij Feyenoord niet voor niets voor een nette middenweg''

Steeds meer trainers zijn tegenwoordig 'casual' langs de lijn van het voetbalveld te zien. Met name Peter Bosz (Bayer Leverkusen), Alfred Schreuder (Hoffenheim) en Gonzalo Garcia (FC Twente vallen op.

Zo was Garcia al te zien in een hip wit t-shirt en een modieuze trui. Arno Kantelberg, hoofdredacteur van het tijdschrift Esquire, stijlkenner én een groot voetballiefhebber, kan daar van genieten. "Die Garcia van Twente heeft wel goede truitjes aan", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

"De 'vercasualisering' van het trainersgilde", noemt Kantelberg het. "Vroeger was het trainingspak de norm. Met de commercialisering kwam het pak. Uitstraling werd belangrijk, beetje chic en formeel doen. Nu is het dus wat hipper. Het is een maatschappelijke ontwikkeling dat mannen zich zo gaan kleden."

Kantelberg verwacht het ook meer te gaan zien. "Voor veel oud-voetballers die nu trainer zijn, voelt een pak toch als een soort harnas. Het is niet voor niets dat Jaap Stam bij Feyenoord en Mark van Bommel bij PSV ook kiezen voor een nette middenweg. Erik ten Hag staat juist weer strak in het pak. Dat hij met zijn blote voeten in zijn schoenen gaat, vind ik dan wel weer aandoenlijk."

Toch zullen ook trainers het maatpak en trainingspak blijven dragen. "Over het trainingspak: kijk naar Liverpool-manager Jürgen Klopp. Bij hém past dat perfect. Ook met dat petje erbij. De aanraakbare, aimabele trainer. Voor sommige trainers is een pak dragen juist weer een tweede natuur. Je had vroeger die Italiaan bij Manchester City. Roberto Mancini, juist ja. Hij is geboren in een pak."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›