Kritiek op Feyenoord: ''Ze genereren geen kapitaal op het veld''

0
Kritiek op Feyenoord: ''Ze genereren geen kapitaal op het veld''

In de wedstrijd tegen FC Utrecht kregen veel Feyenoorders kramp. Analisten concludeerden dan ook dat de ploeg niet fit was, maar daar kregen ze veel kritiek op.

''Ze generaliseren het een klein beetje'', begint Vincent Schildkamp bij FOX Sports. ''Natuurlijk heeft het tijd nodig en Feyenoord heeft een behoorlijk elftal als het compleet is. Maar we moeten het ook benoemen als Feyenoord niet fit is en na 30 minuten met de handen op de knieën staan. Daarnaast zijn er veel blessuren en dan moet je concluderen dat het nog wel even gaat duren voor Feyenoord.''

''Tegelijkertijd benoemen we in brede zin dat Feyenoord het derde elftal van Nederland is, als iedereen fit is'', vervolgt Schildkamp. Maduro vraagt zich echter af of Feyenoord die tijd heeft. ''Het legioen wil voor resultaat gaan. Feyenoord moet dan eigenlijk zeggen 'Oke, we hebben een opbouwjaar nodig en gaan voor de .... plaats. Moet je dan zeggen dat je bij de top aan wil sluiten?'', besluit hij.

Schildkamp is het dan ook niet eens met zijn collega. ''Hoe je het ook went of keert, het zijn uiteindelijk lapmiddelen. Met Fer en Narsingh haal je geen speler van 21 van €800.000, die je een paar jaar later voor vijf miljoen door kan verkopen. Daarmee genereer je geen kapitaal en dat is wat er momenteel bij Feyenoord gebeurt'', besluit Schildkamp.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›