'Feyenoord heeft pech en is bijna vier ton kwijt. Dag recette...'

1
'Feyenoord heeft pech en is bijna vier ton kwijt. Dag recette...'

Wat staat er voor Feyenoord op het spel bij de play-offs van de Europa League? Volgens De Telegraaf is dat vooral geld. De Rotterdammers kunnen zich verzekeren van een aantal miljoenen. 

De startpremie voor de groepsfase is 2,4 miljoen euro. Daar komen recettes van thuisduels bij, net als geld uit de marketing- en tv-po. Bovendien levert ieder behaald punt zo'n 100.000 euro op. De ochtendkrant berekent verder dat Feyenoord 'eigenlijk geen cent' over gaat houden aan de twee voorrondes. Dat zit zo. 

'De kosten van de uitwedstrijden zijn enorm en bij de thuisduels zijn de prijzen bewust laag gehouden. Feyenoord heeft pech dat het met Georgië en Israël de twee verste uithoeken van Europa heeft geloot. (...) Een voetbalclub die twee charters moet huren, is dan bijna vier ton kwijt. Dag recette...'

Voordeel van het behalen van de groepsfase is dat het als het ware een extraatje is. Feyenoord begroot niet meer inkomsten dan de derde voorronde, omdat de club daarvan verzekerd is. Iedere euro die verder verdient wordt, kan volgens De Telegraaf gebruikt worden voor de spelersgroep. 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 Aug 2019 om 10:51
    Wie schrijft dit soort nonsens? Iemand die alleen maar zin heeft om negatief te doen? Pleur op. Ga eens wat positiefs schrijven, zoals: Vanavond kunnen weer 40.000 mensen in de Kuip kijken naar hun favoriete club die probeert elke week iets beter te worden. Vanavond gaan we weer genieten, en als dat niet lukt, gaan we kijken naar elf spelers die hun stinkende best doen ons een mooie herinnering te geven aan een spannende wedstrijd.
zondag 24 januari 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›