'Serie A-club gaat voor Wijnaldum; miljoenenbod in de maak' Vermeend Feyenoord-doelwit: ''Aanbiedingen van Nederlandse clubs'' El Ahmadi over terugkeer naar Feyenoord: ''Zeker een optie'' ''Steven Berghuis belangrijker in kampioensjaar dan Dirk Kuyt'' 'Ondernemers denken aan derde ring in plaats van Feyenoord City'

Karsdorp schrok: ''Er zijn trainingen bij dat je met niemand praat''

0
Karsdorp schrok: ''Er zijn trainingen bij dat je met niemand praat''

Rick Karsdorp is blij dat hij weer in het shirt van Feyenoord speelt. De rechtsback voelde zich doodongelukkig bij het Italiaanse AS Roma. 

"Ze laten daar veel aan jezelf over. Sommige jongens stappen vijf minuten voor het begin van de training binnen, terwijl andere gasten er dan al twee uur hebben op zitten in de gym", zegt Karsdorp in gesprek met Voetbal International. "Er zijn trainingen bij dat je met niemand praat, iedereen doet zijn eigen ding. Het is heel erg op jezelf gericht, individueel. Toen ik net bij Roma was, schrok ik echt. Is dit nou de sfeer?"

Of Karsdorp te gevoelig was voor dat klimaat? "Hier in Nederland is het: met z’n allen. Vind ik leuker, want past meer bij mij. Beetje lachen en dollen in de kleedkamer. Ik moet een goede sfeer hebben, dan zit ik goed in mijn vel. Ik had bij Roma in de voorbereiding helemaal geen vertrouwen meer in mezelf. We hadden net een nieuwe trainer, Paulo Fonseca, een Portugees, hij kwam van Shakhtar Donetsk. Na een tijdje vertelde hij me dat ik niet meer voorkwam in zijn plannen", vervolgt hij.

"Er viel meteen een last van mijn schouders, alle spanning verdween. Want ik wist dat ik zou mogen vertrekken. Maar daarna speelde ik nog twee geweldige oefenwedstrijden, zó goed, dat ik dacht: Hij zou me nu toch niet meer willen houden? Ik belde nog met mijn agent Kees Ploegsma. Straks raakt er een rechtsback geblesseerd en moet ik blijven. Voordeel is wel dat ik nog een paar goede weken heb gehad in Rome, waardoor ik me fysiek en mentaal wel helemaal fit voel. Heb je me zien trainen bij Feyenoord? Dat zegt toch genoeg?", aldus Karsdorp.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›