Van Hanegem: ''Ze vormen een blok aan het been van dit elftal'' VIDEO | Samenvatting: Feyenoord wint in De Kuip overtuigend van PSV 'Serieuze interesse voor Senesi; Zuid-Europese clubs op de tribune' Nijhuis: ''Als het een verkeerde beslissing is grijpt de VAR wel in'' Jorgensen blij na zege: ''Dat is waarom je voetbal speelt''

Feyenoord faalt hopeloos: ''Goed verhaal voor een topclub''

( 0 reacties)
Feyenoord faalt hopeloos: ''Goed verhaal voor een topclub''

Géén algemeen directeur, een tijdelijke technisch directeur én een trainer die zijn sporen in het vak nog moet verdienen. Het loopt allesbehalve op rolletjes bij Feyenoord, waar zaakwaarnemer Rob Jansen een flinke vinger in de pap heeft. 

"Feyenoord heeft het technisch beleid uitbesteed aan een voetbalmakelaarskantoor dat natuurlijk de eigen belangen dient vanuit de schaduw", schrijft oud-prof Geert-Arend Roorda in zijn column voor de Leeuwarder Courant. "Goed verhaal voor een topclub."

Maar het is niet alleen Feyenoord dat faalt. "Clubs strijden heel het jaar om Europees voetbal. PSV speelt geen Champions League omdat ze gewoonweg niet klaar waren voor die wedstrijden. FC Utrecht doet zo'n beetje elk jaar een poging om de groepsfase van de Europa League te bereiken. Is ook dit jaar weer uitgeschakeld door een club uit een plaats die niemand op de kaart kan aanwijzen", vervolgt hij.

"Clubs zijn niet meer in staat om vooruit te denken. De waan van de dag is de enige realiteit die clubbestuurders nog schijnen te kennen. Beleid vormgeven door een of twee jaar vooruit te denken is eigenlijk alleen nog maar aan Ajax en AZ besteed. Zij permitteren zich een stabiel bestuur dat zich weet gesteund door financiële daadkracht", aldus Roorda.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 22 december 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›