KNVB wijst arbiter aan voor duel tussen Heracles en Feyenoord 'Feyenoord bezig met Plan B als transfer Bozenik afketst' 'Russische scherpschutter kiest niet voor avontuur bij Feyenoord' 'FC Twente zet streep door naam Feyenoorder Van der Heijden' 'Advocaat zet zinnen op dure spits': ''Ik houd niet van twijfelaars''

''Vele Feyenoord-supporters denken dat het nooit meer wat wordt''

( 0 reacties)
''Vele Feyenoord-supporters denken dat het nooit meer wat wordt''

Jan de Jong nam deze week afscheid als algemeen directeur van Feyenoord. Columnist Wessel Penning vindt het niet vreemd dat de bestuurder vertrekt.

"Als supporter klaag ik niet over de trainers en spelers van de laatste zeven jaar", schrijft Penning in het Algemeen Dagblad. "Uiteindelijk is met een landstitel het hoogst haalbare gehaald. Anders ligt het in het geval van de diverse directeuren. Op hun rapporten regent het onvoldoendes, vooral voor de vakken Visie, Communicatie en Resultaat. Goede beleidsmakers ontwikkelen een koers en dragen die zo duidelijk uit dat personeel en fans hen volgen. Is niet gelukt."

Penning slaakte een diepe zucht na het vertrek van De Jong. "Wij supporters vestigden anderhalf jaar geleden hoop op de komst van de man", meent hij. "Maar direct na zijn komst bleek hij niet een daadkrachtig vernieuwer, maar juist een man die intern vrienden wilde maken. Vooral binnen de in zichzelf gekeerde coterie die Feyenoord al zo lang niet verder brengt. Toen De Jong later alsnog zijn tanden liet zien, was zijn gezag al weg."

"Nu, net twee jaar na het zo gevierde kampioenschap, zit Feyenoord aan de grond en denken vele supporters wat ik nu denk: dat het nooit meer wat wordt", aldus Penning. "Op het veld staat een elftal zonder kwaliteit, de functie technisch directeur is zo goed als vacant en de nog aanwezige beleidsmakers weten dat hun dagen geteld zijn."

Penning maakt zich zorgen. "Intern loopt er niemand die het tij kan keren en buiten staan volgens mij ook geen kundige mensen te trappelen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 25 januari 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›