Bozenik schiet Feyenoord in extremis naar zege in spektakelstuk MATCHDAY: Feyenoord mist Jorgensen in duel met PEC Zwolle De Boer teleurgesteld: ''Hij brengt eigenlijk veel te weinig'' VIDEO | Onrust op de tribunes na afloop van SC Heerenveen - Feyenoord Datum en tijd van bekerwedstrijd Feyenoord - NAC Breda bekend

Sceptici kritisch: ''Ondertussen neemt de onrust onder supporters toe''

( 1 reacties)
Sceptici kritisch: ''Ondertussen neemt de onrust onder supporters toe''

Feyenoord behoort tot de traditionele top drie van Nederland. Het verschil tussen Feyenoord en het meer vermogende Ajax en PSV is de laatste jaren echter gigantisch groot. De club zelf hoopt dat verschil spoedig te zien verdampen al zijn er externen die behoorlijk sceptisch zijn. 

Follow The Money onderzocht Feyenoord haar plannen. Een van die plannen is een dubbele omzet aan stadioninkomsten, waar het medium sceptisch over is. "Ajax en de Johan Cruyff Arena draaien minder omzet dan Feyenoord nu verwacht: in de afgelopen vier seizoenen gemiddeld 125 miljoen per jaar. Dat was inclusief een zeer succesvol – en dus lucratief – jaar waarin Ajax de Europa League-finale haalde."

Feyenoord rekent in het nieuwe stadion op een jaarlijkse gage van 25 miljoen euro. "Van een garantie is geen sprake. Feyenoord krijgt die 25 miljoen alleen als de omzetprognoses uit de plannen worden gehaald. Is de omzet minder – en wordt de debt service coverage ratio dus niet gehaald – dan is de voetbalclub de eerste die moet inleveren. De optreedvergoeding voor Feyenoord valt dan terug tot een minimum van 17,5 miljoen. Met dat bedrag schiet Feyenoord niets op. De club blijft dan steken op het huidige inkomstenniveau in De Kuip."

Daar voegt het medium aan toe: "Feyenoord, de club die in 2017 eindelijk weer eens kampioen werd maar de afgelopen twee seizoenen terugviel naar de derde en vierde plek, wil graag extra inkomsten om net zulke goede spelers te kopen als Ajax en PSV. Maar de kans dat ze dat lukt, wordt door het plan voor Feyenoord City kleiner. Het stadion is simpelweg te duur voor een club zonder eigen vermogen, die zich qua inkomsten niet kan meten met grote buitenlandse clubs."

Het medium ziet dan ook een rampscenario als de prognoses niet gehaald worden: "En zodra de inkomsten tegenvallen, is de voetbalclub de eerste die moet inleveren. De Club van Rotterdam-Zuid zit behoorlijk klem. Er is al 20 miljoen uitgegeven aan plannenmakerij, terwijl de financiering nog lang niet rond is. Ondertussen neemt de onrust onder supporters toe. Maar een weg terug is er eigenlijk niet meer, zegt stadiondirecteur Jan van Merwijk."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 7 Jul 2019 om 15:56
    Stemming makerij pfff
zondag 9 februari 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›