KNVB wijst arbiter aan voor duel tussen Heracles en Feyenoord 'Feyenoord bezig met Plan B als transfer Bozenik afketst' 'Russische scherpschutter kiest niet voor avontuur bij Feyenoord' 'FC Twente zet streep door naam Feyenoorder Van der Heijden' 'Advocaat zet zinnen op dure spits': ''Ik houd niet van twijfelaars''

Ten Hag: ''Feyenoord, Groningen en Twente hebben hetzelfde probleem''

( 0 reacties)
Ten Hag: ''Feyenoord, Groningen en Twente hebben hetzelfde probleem''

Ajax is voor het eerst sinds 2015 weer terug op Twentse bodem voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Eredivisie. En dat is niet omdat trainer Erik ten Hag een Tukker is.

Vorig jaar verbleven de Amsterdammers in het Duitse Klosterpforte. Een prima locatie, maar de club liep tegen problemen aan. "Het is moeilijk om er wedstrijden te spelen tegen goede tegenstanders. De autoriteiten verbieden veel duels. Clubs als Feyenoord, Groningen en FC Twente hebben hetzelfde probleem", vertelt Ten Hag aan TC Tubantia.

Uiteindelijk speelde Ajax vorig jaar alsnog oefenpotjes tegen Preussen Münster, uit de Derde Bundesliga, en SV Lippstadt 08, uitkomend in de Regionalliga. "De duels werden achter gesloten deuren gespeeld. Waren prima clubs, maar niet de tegenstanders die we wilden", vervolgt hij.

"Daar hadden we last van en was een reden om niet terug te gaan. Daar komt bij dat Ajax graag zichtbaar wil zijn voor de supporters. Dat doe je door in eigen land te blijven. Al lukt het hier ook niet altijd, maar gelukkig vanavond en zaterdag in elk geval wel", aldus Ten Hag.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 25 januari 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›