''Ondanks de financiële verschillen kan Feyenoord zomaar verrassen''

( 0 reacties)
''Ondanks de financiële verschillen kan Feyenoord zomaar verrassen''

Giovanni van Bronckhorst voorspelt een rooskleurige toekomst voor het Nederlands voetbal. De voormalig oefenmeester van Feyenoord laat zich in gesprek met Hand in Hand uit over de huidige staat van voetbal in ons land.

"Soms wordt mij gevraagd 'moet Feyenoord niet ook vaker en harder trainen?' Maar je moet niet vergeten dat in Engeland bij de top 6-clubs de beste spelers ter wereld spelen, ook fysiek. Daarom spelen zij daar; er wordt specifiek op gescout", zegt Van Bronckhorst. "De combinatie van fysiek, technisch en tactisch, het is niet gemakkelijk dat niveau te halen."

Als speler slaagde Van Bronckhorst daar wel in. "Toen ik in Engeland kwam als speler wist ik ook even niet wat me overkwam. Bewezen is dat de Premier League op fysiek niveau de afgelopen tijd in procenten is gestegen. Het niveau is daar echt heel hoog", vervolgt hij.

"Gelukkig is het Nederlands voetbal niet meer in mineur, er zijn altijd golfbewegingen. Nu zet Ajax het Nederlands voetbal weer op de kaart. Oranje staat in de Nations League finale. Het was een aantal jaar geleden ook niet zo slecht als toen werd gezegd. En ondanks de financiële verschillen kan Feyenoord onverwacht ook zomaar ineens weer verrassen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 oktober 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›