Heitinga nodigde 'hooligans' uit voor kampioenswedstrijd Feyenoord O19

( 0 reacties)
Heitinga nodigde 'hooligans' uit voor kampioenswedstrijd Feyenoord O19

Op 25 mei werd de kampioenswedstrijd van Feyenoord onder 19 tegen Ajax onder 19 verstoord door ongeregeldheden op de tribunes. In de reconstructie blijkt dat deze 'hooligans' uitgenodigd waren door de trainer van de Amsterdammers, Johnny Heitinga.

Het Parool weet namelijk te melden dat Ajax en Heitinga voor sfeer op De Toekomst wilde zorgen en daarbij nodigde zij honderden fanatieke supporters uit. De politie ging akkoord, maar er moesten wel maatregelen genomen worden. Deze maatregelen bleken echter niet genoeg, waardoor de ongeregeldheden tot stand kwamen.

Technisch directeur Martin van Geel en algemeen directeur Jan de Jong hoorde dit verhaal en besloten om niet naar Amsterdam te vertrekken. Volgens hen zou dit alleen maar 'als een rode lap op een stier werken'. Alleen familieleden van de spelers van Feyenoord waren aanwezig bij dit duel en toen de Rotterdammers een grote kans kregen lieten zij van zich horen. De Amsterdammers waren hier echter niet van gediend en besloten de Feyenoord-supporters op te zoeken, waarna de wedstrijd werd gestaakt en op een andere dag, zonder toeschouwers, werd hervat.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 26 september 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›