Mini-Klassieker gestaakt: ‘’Verwacht in de toekomst geen publiek’’

( 0 reacties)
Mini-Klassieker gestaakt: ‘’Verwacht in de toekomst geen publiek’’

Vanmiddag konden zowel Ajax onder 19 als de leeftijdsgenoten van Feyenoord kampioen worden, maar de mini-Klassieker werd gestaakt wegens ongeregeldheden.

Verslaggever Frank Stout was aanwezig bij deze Mini-Klassieker. "Eigenlijk mochten geen Feyenoord-supporters mee, maar wel ouders en begeleiders van de Feyenoord-spelers", begint Stout in gesprek met RTV Rijnmond, die dat aantal op dertig á veertig schat. Zij zaten aan dezelfde kant als de Ajax-fans: rechts zat de F-side, links de ouders en begeleiders.

Feyenoord kreeg na een half uur spelen een grote kans, toen het misging. "Twee mensen in het Feyenoord-vak maakten een gebaar naar de Ajacieden. Ze zwaaiden, een lichte provocatie. Maar de Ajax-supporters reageerden daar weer zo heftig op door met een mannetje of vijftig door de beveiliging heen te stormen richting het Feyenoord-vak."

Stout was verbaasd door de weinige stewards. "Het waren veel dames en oudere mannen. Dat was niet goed ingeschat door Ajax, als je het mij vraagt. In één moment sloeg het om."

"Het was een totaal onveilige situatie. Ik ben bang dat de Mini-Klassiekers in de toekomst helemaal niet meer met publiek gespeeld kunnen worden", schat Stout in.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 26 september 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›