Van Bronckhorst ontmoette De Bruyne: ''Die gasten gaven het toe''

0
Van Bronckhorst ontmoette De Bruyne: ''Die gasten gaven het toe''

Het seizoen na de titel mocht Feyenoord aantreden in de Champions League. De Rotterdammers speelden onder meer tegen Manchester City, en dat is een duel dat trainer Giovanni van Bronckhorst niet snel zal vergeten.

In De Kuip werd het 0-4 voor de succesformatie van Pep Guardiola. "Pep is misschien wel de beste trainer ter wereld. Ik was al eens bij hem geweest in München", vertelt Van Bronckhorst tegenover het Algemeen Dagblad. "De dag voor deze wedstrijd in de Champions League hebben we in de Kuip koffie gedronken en bijgepraat. Manchester City was een waanzinnig elftal. Dat tempo, die positiewisselingen. We konden het echt niet bijbenen."

Guardiola was niet de enige die Van Bronckhorst sprak. "Ik had Kevin De Bruyne ontmoet op vakantie in Spanje. Daar hadden we het al over een eventuele ontmoeting tussen City en Feyenoord. Die gasten gaven het toe, ze hadden gezien hoe Manchester United onderuitging in de Kuip. De kracht van de Kuip, dat was een item. Ze moesten vol gas geven en dat hebben ze gedaan", vervolgt hij.

De Spaanse oefenmeester nam eerder een jaar rust als trainer, hij ging naar Amerika. "Ik weet zelf nog niet wat ik ga doen. Er moet echt iets moois voorbijkomen, wil ik geen jaar vrijaf nemen. Als er iets komt en ik voel dat ik er energie van krijg, dan hoeft het niet eens een topclub te zijn", aldus Van Bronckhorst.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›