Houtman: ''Duizenden koppies draaien opeens om: zei-ie dat nou echt?''

0
Houtman: ''Duizenden koppies draaien opeens om: zei-ie dat nou echt?''

Peter Houtman loopt al vrijwel zijn hele leven rond bij Feyenoord. Eerst als profvoetballer, nu al 21 jaar als stadionspeaker. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt hij over zijn belevenissen sinds 1998.

"Er was een wedstrijd – geen idee meer tegen wie of wanneer – toen bléven ze maar bezig met die spreekkoren, ondanks dat we al een paar keer gewaarschuwd hadden. De veiligheidscoördinator zei tegen me: Peet, gooi het er anders maar gewoon op z’n plat Rotterdams uit", zegt Houtman.

En zo geschiedden. "Ik ben een Rotterdamse jongen, dus ik zeg zonder na te denken in die microfoon: godverdomme jongens, kap nou eens effe met dat gezeik joh! Duizenden koppies draaien opeens om: zei ‘ie dat nou echt? Nog weken daarna kreeg ik complimenten van de fans: wow, wat een move was dat!", vervolgt hij.

Een jaar geleden werd Houtman getroffen door een lichte hartaanval. Na zijn herstel keerde hij weer terug in De Kuip. "Toen ik weer het veld op liep, kreeg ik een groot applaus van het hele stadion. Fantastisch was dat. Eigenlijk vind ik dat je er als speaker moet zijn voor het publiek, maar in dit geval was het wel hartverwarmend dat het Legioen er ook voor mij was", aldus Houtman.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›