Van Bronckhorst legt uit: ''Maar dat weten de mensen niet''

0
Van Bronckhorst legt uit: ''Maar dat weten de mensen niet''

Giovanni van Bronckhorst zit vanavond voor het laatst op de bank als trainer van Feyenoord, wanneer zijn ploeg het opneemt tegen Fortuna Sittard. De 44-jarige oefenmeester zet na vier seizoenen een punt achter een veelbewogen periode in De Kuip.

Een gentleman pur sang, dat is Van Bronckhorst. Toch was er ook vaak kritiek op zijn voorkomen. "Te netjes voor het voetbal? Ik weet niet of dat te netjes is. Het heeft gewoon met karakter te maken, met mensen in hun waarde laten. Netjes kan toch nooit abnormaal zijn? Ik kan echt harde beslissingen nemen. Maar menselijkheid staat voorop, altijd", zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

"Er is in vier seizoenen Feyenoord veel gebeurd. "Maar de mensen weten dat niet. Neem Boëtius. Die hebben we naar FSV Mainz laten gaan. Die kon niet meer blijven. Later in het seizoen kwam hij ons opzoeken. Toen wilde hij weggaan, maar ik vond dat hij in de kleedkamer kon blijven. Ik zei: 'Jij bent ook Feyenoorder, blijf nog even bij ons'. Amrabat stuurt nog regelmatig appjes, terwijl we ook hem lieten gaan", aldus Van Bronckhorst.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›