KNVB verplaatst speelronde 33: Fortuna - Feyenoord in mei

( 0 reacties)
KNVB verplaatst speelronde 33: Fortuna - Feyenoord in mei

De KNVB komt Ajax tegemoet voor het drukke speelschema vanwege plaatsing voor de halve finales van de Champions League. De complete 33ste speelronde is verplaatst naar woensdag 15 mei om 19.30 uur.

Dat betekent dat Feyenoord het seizoen eindigt met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard op woensdag 15 mei. Dat duel stond aanvankelijk gepland op zondag 28 april, maar is te kort op de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Ajax (dinsdag 30 april).

"Er blijkt aan het eind van het seizoen geen ruimte meer is om eenvoudig met eredivisiewedstrijden uit te kunnen wijken naar alternatieve data", zegt directeur betaald voetbal Eric Gudde op de officiële website van de KNVB. "Na wekenlang alle mogelijke oplossingen te hebben verkend, zijn de overgebleven scenario's vandaag voorgelegd aan de clubs. Dit omdat alle clubs aan de basis stonden van het competitieprogramma en nu ook allemaal te maken krijgen met speeldata die hoe dan ook veranderen."

De KNVB wil dat de laatste twee speelrondes in de Eredivisie tegelijkertijd worden afgewerkt. Daarom is ervoor gekozen om de complete 33ste speelronde te verplaatsen naar 15 mei. Speelronde 34 (Feyenoord - ADO Den Haag) blijft gewoon op zondag 12 mei staan.

Foto: Orange Pictures

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›