VIDEO | Samenvatting: Feyenoord profiteert maximaal van misstap AZ

( 0 reacties)
VIDEO | Samenvatting: Feyenoord profiteert maximaal van misstap AZ

Feyenoord heeft zaterdagavond de volle buit gepakt in het treffen met Heracles Almelo. De Rotterdammers kwamen op voorsprong, maar de bezoekers kwamen vlak na rust langszij. Een benutte strafschop bleek voldoende voor de drie punten.

Feyenoord kreeg in het eerste half uur genoeg kansen, via onder meer Eric Botteghin en Steven Berghuis. Die laatste was na 33 minuten trefzeker. Op aangeven van Nicolai Jörgensen kon de aanvaller binnenwerken. Direct na rust was het echter Heracles Almelo dat scoorde. Een voorzet van Kristoffer Peterson werd door Jesper Drost achter Kenneth Vermeer gewerkt. 

Alsof dat nog niet erg genoeg was, pakte Jörgensen ook nog een oliedomme rode kaart, wegens natrappen. Beelden van dat incident vind je hier. Feyenoord worstelde, maar werd door Maximilian Rossmann in het zadel geholpen. De verdediger trok Berghuis naar beneden, bij een hoekschop. De strafschop die werd toegekend, werd door diezelfde Berghuis binnengeschoten. 

Door de nipte overwinning pakt Feyenoord een voorsprong op AZ. De Alkmaarders kwamen de laatste weken steeds dichterbij in de strijd om de derde plaats, maar verloren eerder deze zaterdag met 2-3 van ADO Den Haag. 

Opstelling Feyenoord: Vermeer, Martina (57' Nieuwkoop), Botteghin, Van Beek, Malacia, Clasie (77' Van Persie), Vilhena, Toornstra, Berghuis, Jörgensen (65' ROOD), Larsson

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!