Kökcü over interlands: ''Wie zich als eerste meldt maakt de grootste kans"

( 0 reacties)
Kökcü over interlands: ''Wie zich als eerste meldt maakt de grootste kans"

Orkun Kökcü verlengde deze week zijn contract bij Feyenoord. De jonge middenvelder, die al een aantal interlands speelde voor jeugdteams van het Nederlands elftal, heeft zijn keuze op internationaal gebied echter nog niet gemaakt.

Kökcü kan voor zowel Nederland als Turkije uitkomen, maar geeft aan nog geen voorkeur te hebben. Momenteel is Kökcü aanvoerder van Oranje onder 19 en kwam hij meerdere malen uit voor vertegenwoordigende elftallen van Oranje. "Daar ben ik heel erg trots op, maar ik weet nog niet wat ik ga kiezen'', vertelt hij bij FOX Sports. ''Ik houd het open. Wie zich als eerste meldt maakt de grootste kans, denk ik."

Wel ziet Kökcü verschil in mentaliteit tussen Nederlands en Turken. "Als het even niet loopt trekken Turkse mensen snel terug naar hun vaderland'', legt de middenvelder van Feyenoord uit. "Dat zie je in de Eredivisie ook. Buiten mij kan ik me geen Turk herinneren die op dit moment in de Eredivisie speelt. Dat komt denk ik omdat ze zich te gehaast gedragen. Ze hebben weinig geduld, maar daar ben ik wel een uitzondering op.''

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!