Ajax-fans bedreigen 'Feyenoorder' Scherpen: ''Misselijkmakende hetze''

( 0 reacties)
Ajax-fans bedreigen 'Feyenoorder' Scherpen: ''Misselijkmakende hetze''

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor de bedreigingen aan het adres van Kjell Scherpen. De doelman van FC Emmen staat in de belangstelling van Ajax, maar krijgt de hoon van het Amsterdamse publiek over zich heen nu blijkt dat hij in het verleden supporter van Feyenoord was. 

"Als elfjarige postte Scherpen dat hij fan was van Feyenoord en genoot van een nederlaag van Ajax als aartsrivaal van de Rotterdammers. De inmiddels negentien jaar oude jeugdinternational maakte naast diverse onschuldige berichten op sociale media enkele niet goed te praten uitglijders (’Kut joden lucky Ajax’). Scherpen was toen nog maar een kind van elf", schrijft Driessen namens De Telegraaf.

"Sinds bekend is dat Ajax de doelman wil inlijven, intimideren zogenaamde clubaanhangers Scherpen en de clubleiding van Ajax met smakeloze berichten op sociale media. Op dusdanige wijze dat ze hopen dat de Amsterdammers afzien van de Emmenaar. Zelfs de onlangs overleden broer van Scherpen wordt erbij gehaald", vervolgt de sportjournalist.

Driessen hekelt de 'supporters'. "Het is een misselijkmakende hetze, die hopelijk beperkt blijft tot een klein groepje en geen navolging krijgt bij een groter deel van de harde kern. De clubleiding van Ajax en Scherpen moeten niet wijken voor deze kwalijke supportersterreur. Ajax moet de doelman naar de Johan Cruijff ArenA halen. Ondanks het feit dat hij als elfjarige in een Feyenoord-pyjama sliep. Het gaat erom of Ajax toekomst ziet in de keeperskwaliteiten van Scherpen en voor de doelman of hij zich sportief kan verbeteren", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 oktober 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›