Van Gaal verkocht drie keer 'nee' aan Feyenoord: ''Heb hem drie keer gevraagd''

( 0 reacties)
Van Gaal verkocht drie keer 'nee' aan Feyenoord: ''Heb hem drie keer gevraagd''

Na een lange zoektocht heeft Feyenoord in de naam van Jaap Stam haar nieuwe trainer gevonden. Stam was echter derde keus, want nadat Dick Advocaat afgezegd had kregen de Rotterdammers ook een 'nee' op het rekest van Louis van Gaal.

''Ik heb Louis drie keer gevraagd voor Feyenoord'', zo begint technisch directeur Martin van Geel in De Telegraaf. ''Hij stond er voor open om Feyenoord te doen in het jaar dat hij naar AZ kon, maar toen werd hij niet door Feyenoord gevraagd en zat ik daar niet. Ik was technisch directeur bij AZ en haalde hem toen naar Alkmaar."

De keuze voor Stam is opvallend te noemen, aangezien Van Geel eerst naar een 'ervaren' trainer zocht. ''Je kunt een punt maken van zijn ervaring. Bij Giovanni ben ik ook van twee principes afgestapt, omdat tijdens de gesprekken het gevoel kwam dat hij het kon. Ik zag zijn ontwikkelingsmogelijkheden als coach.''

"Als topspeler heeft Jaap Stam op hetzelfde niveau als Giovanni ervaring opgedaan'', vervolgt Van Geel. ''Hij heeft een EK en een WK in zijn zak, en met de top van de wereld gewerkt. Met hele grote coaches als Sir Alex Ferguson en Carlo Ancelotti. En hij heeft, na twee jaar Jong Ajax coachen, ook Reading bijna naar de Premier League gebracht'', zo besluit de technisch directeur.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!