Stage Kuyt roept vragen op: ''Waarom dan weer bij Willem II?''

( 0 reacties)
Stage Kuyt roept vragen op: ''Waarom dan weer bij Willem II?''

Maandag werd bekend dat Dirk Kuyt volgend seizoen één à twee dagen in de week stage gaat lopen bij Jaap Stam, die dan aan het roer staat als trainer bij Feyenoord. Bij Natafelen werd gisterenavond zowel aan de kijkers als de tafelgasten de vraag gesteld of het een goed idee was.

"Hoe kun je het daar mee oneens zijn? Ik neem aan dat bij de stemmers ook 100% het eens is", vraagt Kenneth Perez zich de relevantie van de vraag af. Tot zijn verbazing kon slechts 57% zich vinden in de stelling. "Het is twee dagen in de week! Stel dat hij stage was gaan lopen bij Willem II, dan had de pers weer 'Waarom dan weer bij Willem II? Is er iets aan de hand?' gezegd."

Volgens Voetbal International-verslaggever is het een logische stap voor Kuyt. "Los van het gegeven dat je voor die stage een cursus moet lopen, lijkt het me voor de hand te liggen dat je dat bij Feyenoord doet. Hij kent die jongens van onder 19 goed, dus hij weet goed wat er aan zit te komen en met een deel van de spelers heeft hij zelf gespeeld. Het is volgens mij een perfecte man om in je groep te hebben. Plus het gegeven dat je met Stam en Bakkati twee mannen van buitenaf haalt, dan is Kuyt iemand die Feyenoord door en door kent. Ik zou niet weten waarom niet."

Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad heeft zo zijn bedenkingen. "Bij een ervaren coach had ik gelijk 'natuurlijk, logisch' gezegd. In dit geval: Stam is eigenlijk ook een onervaren coach. Dirk Kuyt is een icoon van de club, is een tikje eigenwijs. Hij heeft inderdaad met al die spelers gewerkt, maar dat kan een voordeel en ook een nadeel zijn. Ik weet niet of dat qua onderlinge verhoudingen logisch is", aldus Mossou.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!