Samenvatting| Feyenoord nipt onderuit in oefenduel met Borussia Dortmund

( 0 reacties)
Samenvatting| Feyenoord nipt onderuit in oefenduel met Borussia Dortmund

Feyenoord is er vrijdagmiddag niet in geslaagd een resultaat neer te zetten tegen Borussia Dortmund. De Borussen bleken na negentig minuten met 2-1 te sterk voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst.

In de beginfase van de oefenwedstrijd waren Borussia en Feyenoord aan elkaar gewaagd. De eerste grote kans op de openingstreffer kwam kort voor rust. Nicolai Jörgensen stond in de 41e minuut oog in oog met de doelman van Borussia Dortmund, maar faalde. 

In de tweede helft brak Borussia Dortmund de ban. Maximilian Phillip schoot na vijftig minuten spelen de 1-0 tegen de touwen. In de jacht naar de gelijkmaker kreeg Feyenoord een grote kans via Dylan Vente, die in de 69e minuut op de keeper van de Borussen stuitte. Nog geen minuut na de mogelijkheid voor Vente verdubbelde Dortmund de score. Guerreiro was verantwoordelijk voor de tweede Duitse treffer.

Een kwartier voor tijd maakte Feyenoord de aansluitingstreffer. Bart Nieuwkoop kon de bal binnentikken, nadat deze verlengd werd door Jan-Arie van der Heyden. In een ultieme poging om de gelijkmaker te forceren, slaagde Feyenoord er niet meer in om de 2-2 te maken. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!