''Als dat wegvalt, moet je de coach worden van je eigen leven''

( 0 reacties)
''Als dat wegvalt, moet je de coach worden van je eigen leven''

Robin van Persie is bezig aan zijn laatste halfjaar als profvoetballer. Daarmee is hij ook voor de laatste keer met Feyenoord mee op trainingskamp in Marbella, waar hij zich zo optimaal mogelijk voor kan bereiden op de tweede competitiehelft. 

"Ik moet straks niets meer", zegt Van Persie in gesprek met NOS. "Ik ga zwemmen, tafeltennissen, tennissen, voetvolleyen... Dat vind ik hartstikke leuk. Dan komt er een moment dat ik lekker niets kan doen, zonder na te denken: er komt straks weer een wedstrijd."

Wat hij na zijn 'voetballoze tijd' gaat doen, weet de oud-international nog niet. Een trainerscarrière is een optie. "Het lijkt me leuk, maar ik weet het niet. Ik heb er wel contact over gehad met Eric Gudde (directeur betaald voetbal KNVB, red.). Hij legde opties neer voor mijn eventuele traject, maar er is nog niets besloten."

De aanvaller werd tijdens zijn vakantie in Dubai deze winter geïnspireerd door zijn voormalig ploeggenoot Nemanja Vidic. "Hij is nu 3,5 jaar gestopt en zei heel passend: 'Once you retire, you have to be the coach of your own life.' Alles wordt voor ons geregeld. Een teammanager en een coach vertellen wat je moet doen. We zijn eigenlijk net kinderen, gaan heel vaak op schoolreisjes...", stelt Van Persie. "Maar als dat wegvalt, moet je de coach worden van je eigen leven. Of dat moeilijk is als er je hele leven voor je gedacht is? Ja, maar ik ga het proberen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›