Van Bronckhorst geniet: ''Ik ben tevreden met de intentie en dat is de basis''

( 0 reacties)
Van Bronckhorst geniet: ''Ik ben tevreden met de intentie en dat is de basis''

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is blij met de 4-1 overwinning op VVV Venlo. Volgens de oefenmeester is er precies de juiste tactiek gehanteerd zoals vooraf is afgesproken.

"De intentie hoe wij speelden was vandaag goed. De manier van spelen, de manier van tempo maken. Dat was in de eerste helft goed zichtbaar", begint Van Bronckhorst na afloop in gesprek met FOX Sports. "VVV speelde zeer compact en zakte in, maar wij hadden het baltempo heel hoog. Het had misschien zelfs iets hoger gekund. We hadden iets sneller van kant kunnen wisselen. Als we dat voor elkaar krijgen, komen de ruimtes. Maar deze wedstrijd hebben we dik en dikverdiend gewonnen."

De oefenmeester merkte echter wel dat het lang duurde voordat ze eindelijk de echte eerste kans konden creëren. "Pas rond de 20e/25e minuut hebben we een kwartier lang het spel geweest wat we moeten spelen. Met heel snel spel en heel veel kansen. We scoren daar ook in die momenten. In de tweede helft hebben we dat de hele helft gehad. Het belangrijkste was hoe je achterin stond in balbezit. Je weet dat ze daar op wachtten. Één moment van St. Juste, waar hij niet doordekte, stonden we niet goed en daardoor werden ze gevaarlijk."

"In de tweede helft hebben we dat een aantal keer wel goed gedaan. We hebben veel kansen gecreëerd, maar ook een tegengoal. Al met al ben ik tevreden met de intentie van vandaag en dat moet de basis zijn", vervolgt Van Bronckhorst, die aangeeft dat ze op de goede weg zijn.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!