''Bij die ongeregeldheden was een groep Feyenoord-fans betrokken''

( 0 reacties)
''Bij die ongeregeldheden was een groep Feyenoord-fans betrokken''

Bij de intocht van Sinterklaas was het afgelopen weekend op veel plaatsen onrustig. Het zogeheten 'Zwarte Piet-debat' werd gekaapt door hooligans en Thijs Zonneveld zag dat er ook aanhangers van Feyenoord aanwezig waren.

"Ik heb geen enkel idee wat de Zwarte Piet-discussie met voetbal te maken heeft, maar daar denken nogal wat voetbalsupporters anders over", schrijft hij. "In Eindhoven stond de harde kern van PSV klaar om betogers 'een bezoekje te brengen'. In Leeuwarden en Groningen zochten supporters van Cambuur en FC Groningen de confrontatie met groepjes mensen die het aandurfden om een bordje in de lucht te steken. En in Rotterdam ging het ook mis", constateert Zonneveld.

"Bij de ongeregeldheden op de Erasmusburg was een grote groep Feyenoord-fans betrokken", vervolgt hij in het Algemeen Dagblad. "Het OM is inmiddels een onderzoek gestart naar het gedrag van een aantal van de PSV-supporters. Lijkt me logisch. Maar van PSV zelf heb ik nog niets gehoord. En dit lijkt me net zo goed een zaak voor de club én de KNVB. Een rondje stadionverboden opleggen lijkt me het minste wat PSV kan doen", aldus Zonneveld.

"Maar misschien moeten ze wel verder gaan dan dat. Een uitnodiging voor een meet-and-greet met een van de spelers is misschien ook wel iets", adviseert hij. "Mogen ze één voor één langs bij Denzel Dumfries - welbespraakt, drie meter groot, twee meter breed - om uit te leggen wat ze nou precies bedoelden met die vuile kutneger en die hoer van de zwarten", besluit Zonneveld kritisch. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›