VIDEO | Samenvatting: Feyenoord wint thuis gemakkelijk van PEC Zwolle

Feyenoord heeft vanmiddag op gemakkelijke wijze gewonnen van PEC Zwolle. In de eigen Kuip werd het 3-0 voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. De doelpuntenmakers waren Jordy Clasie, Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis.

Een afgeslagen corner belandde voor de voeten van Clasie, die de bal fraai in een keer uit de lucht over Van der Hart heen knalde en zo voor de openingsgoal zorgde. De thuisploeg kreeg nog een aantal kansen met Tonny Vilhena en Berghuis en een bal op de paal van Jörgensen gevaarlijk. Die aanhoudende druk betaalde zich op slag van rust toch nog uit in een doelpunt van de Deen, die uit een corner zijn eerste treffer van het seizoen binnen kopte.

PEC kwam sterk uit de kleedkamer en Scamacca zette Bijlow direct onder vuur. De Rotterdamse doelman zag zich vervolgens genoodzaakt om redding te brengen op een schot van Mike van Duinen, terwijl een uithaal van Thomas Lam op de lat terecht kwam. Ook Rick Dekker en nogmaals Van Duinen beproefden hun geluk in de eerste 25 minuten na de rust, maar Bijlow kon tweemaal fraai redding brengen.

Berghuis kreeg de ruimte om van een kleine twintig meter uit te halen en zijn fraaie krul in de linkerhoek maakte direct een einde aan de ambities van PEC om nog terug in de wedstrijd te komen. Berghuis kon de wedstrijd echter niet uitspelen, nadat hij in botsing kwam. Feyenoord leek op het laatst nog een penalty te krijgen, maar nadat de VAR ingreep, wees het uit dat de overtreding buiten de zestien werd begaan waarna Larsson de vrije trap in de muur schoot. Waardoor de wedstrijd eindigde in 3-0 voor de thuisploeg.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; St. Juste, Van der Heijden, Botteghin, Verdonk; Vilhena (82. Ayoub), Clasie Van Persie; Larsson (84. El Hankouri), Jørgensen en Berghuis (77. Toornstra)