''Hoezo zou ik dan die jongens keihard aan moeten pakken in de media?''

( 0 reacties)
''Hoezo zou ik dan die jongens keihard aan moeten pakken in de media?''

Robin van Persie kreeg de laatste weken veel kritiek over zijn leidersrol. Daarnaast geeft de aanvoerder van de Rotterdammers open te staan voor een oproep van de bondscoach Ronald Koeman, maar dat hij er geen rekening meer mee houdt.

In verschillende media werd gesuggereerd dat Van Persie strenger zou moeten zijn voor zijn teamgenoten. "Dat is niet mijn rol. Het is mijn rol om te helpen en ik zie dat die gasten heel erg hun best doen, dus hoezo zou ik dan die jongens keihard aan moeten pakken in de media? Om dan zogenaamd goed over te komen als 'leider' of zo? Dat vind ik onzin", begint de aanvalsleider van Feyenoord in gesprek met FOX Sports.

"Wat we wel doen, en dat is een proces dat niet iedereen meekrijgt, is dat we er over praten. Dat we op een gegeven moment zeggen: 'oke, op een 4-2 stand bij Heerenveen gaan zij hoog druk zetten. Nou, dat is het moment om sneller diep te gaan.' Meer kun je niet vragen dan dat iedereen zijn best doet, iedereen is er mee bezig", vervolgt hij.

Van Persie laat daarnaast weten dat hij nog altijd openstaat voor een oproep voor het Nederlands Elftal. "Ik ga er niet vanuit dat ik nog wordt opgeroepen, want de bondscoach heeft dat duidelijk aangegeven in de media. Prima, dat is ook zijn keus. Ik heb aangegeven dat ik er voor opensta. Als hij me nodig heeft, zou hij me eerst bellen. Dan moeten we gewoon kijken hoe hij dat ziet, hoe hij mijn rol daarin ziet. Dan moet ik kijken of het mij goed uitkomt op dat moment en op basis daarvan een keuze maken. You never know."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›