De Vrij heeft speciaal Oranje-verzoek: ''Een piano op mijn kamer''

0
De Vrij heeft speciaal Oranje-verzoek: ''Een piano op mijn kamer''

Stefan de Vrij heeft altijd een bijzonder verzoek als hij zich bij de selectie van het Nederlands elftal meldt: de oud-Feyenoorder vraagt altijd om een piano op zijn hotelkamer.

De Vrij luistert graag naar de klassieke pianist Ludovico Einaudi. ''Hij geeft elk jaar zo'n vijftien concerten in Milaan en in een jaar ben ik er naar iets van acht geweest. Hij is zo gepassioneerd. Ik heb hem ontmoet en ben bij hem thuis geweest. Door hem ben ik piano gaan spelen. Zonder leraar vooralsnog. Een uurtje een instrument bespelen is ook een goede oefening voor je hersenen, coördinatie en creativiteit'', vertelt hij in De Volkskrant.

De mandekker van Internationale was vorige maand nog te zien in een filmpje, waarin hij piano speelt met de beroemde cellist Redi Hasa. ''Dat was erg spannend, want ik speel pas een jaar en werd geïntroduceerd als 'een geweldige pianist', haha. Ik vraag altijd of ik bij Oranje een piano op mijn kamer kan krijgen. Je moet het bijhouden. Nathan Aké en Davy Klaassen spelen ook piano. Ha, misschien kunnen we een bandje beginnen.''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 15 August 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›