Manu eerlijk: ''Snap niet waarom mensen daar moeilijk over doen''

0
Manu eerlijk: ''Snap niet waarom mensen daar moeilijk over doen''

Elvis Manu heeft afgelopen jaar zijn ogen uitgekeken in China. Het avontuur van de oud-Feyenoorder was vooral financieel een succes. Inmiddels speelt hij voor Ludogorets.

Manu tekende vorig jaar een miljoenencontract bij Beijing Renhe. ''Moet ik zeggen dat ik naar China ben geweest voor mijn sportieve ambities? Of om mijn carrière een boost te geven? Ik ga er niet over liegen, man. Natuurlijk keek ik eerst naar het financiële plaatje. Ik snap niet waarom andere mensen daar zo moeilijk over doen'', vertelt de oud-aanvaller van Feyenoord eerlijk tegenover Voetbal International.

Het moment dat hij voor het eerst zijn Chinese salaris binnenkreeg, zal hij niet snel meer vergeten. ''Daar schrok ik wel even van. Dat was wel even een momentje dat ik dacht: Hier doe ik het allemaal voor. Hier kan ik de komende tijd wel van leven'', stelt Manu, die uiteindelijk twaalf wedstrijden speelde voor de ploeg.

Als speler van Beijing Renhe werd hij enorm in de watten gelegd. Op het trainingscomplex had iedere speler zijn eigen kamer. ''Het leek wel een hotel. Een pasje om binnen te komen, roomservice, een grote flatscreen, een enorme douche en er werd gekookt door chef-koks. In al die luxe dacht ik weleens: We gaan gewoon een potje voetballen, toch?''

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 6 March 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›