''Komt die jonge Bruno ineens moeilijk doen over zijn plek''

0
''Komt die jonge Bruno ineens moeilijk doen over zijn plek''

Bruno Martins Indi was pas 19 jaar oud toen hij bij Feyenoord debuteerde. De verdediger is inmiddels 28 jaar oud en heeft veel ervaring opgedaan in het buitenland. Bij AZ moet hij de jonge spelers op sleeptouw nemen.

"Ik zal nooit op een geforceerde manier de ervaren jongen gaan uithangen. Ik vind het een kwaliteit als iemand zich openstelt om informatie te ontvangen van een ander en te delen. Door zelf open te staan en zo eerlijk mogelijk en direct te zijn, probeer je mensen jou te laten accepteren. Het is een ontwikkelingsproces", zegt Martins Indi in gesprek met VI.

Bij Feyenoord wilde Martins Indi niets anders dan centraal achterin spelen. "Ik weet nog goed dat ik bij Feyenoord vond dat ik op de plek van Joris Mathijsen moest spelen. In plaats van linksback. De trainer, Ronald Koeman, was het niet met me eens. En achteraf moet ik hem natuurlijk gelijk geven. Mathijsen had 84 interlands en een WK-finale gespeeld. Komt daar die jonge Bruno ineens moeilijk doen over zijn plek."

"Ik kon dat op die jonge leeftijd moeilijk plaatsen omdat ik in het Nederlands elftal als linker centrale verdediger in de basis stond. Uiteindelijk ben ik er beter van geworden", besluit Martins Indi.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 6 december 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›