''Het ging zo lekker, het gevoel van die 6-2 moet terugkeren''

0
''Het ging zo lekker, het gevoel van die 6-2 moet terugkeren''

Ex-Feyenoorder Calvin Verdonk maakte onlangs de transfer naar het Portugese Famalicão. Met Algemeen Dagblad-journalist Mikos Gouka sprak hij over Feyenoord en zijn overstap naar Portugal.

Verdonk had direct interesse in de club uit Portugal, ondanks interesse van onder meer FC Basel, Benevento, Panathinaikos, Deportivo Alavés en Rode Ster Belgrado. "Ik was heel nieuwsgierig naar deze club en dit land. Als je je er dan in gaat verdiepen, je luistert naar mensen die de filosofie van deze club kennen, dan raak je meer en meer geïnteresseerd. Al snel wist ik: dit moet ik doen."

Een vaste basisplaats zat er voor Verdonk nooit in, ondanks een debuut op 17-jarige leeftijd. De 6-2 overwinning op Ajax zal hij echter nooit vergeten. "De wedstrijd van mijn leven, precies tegen zo’n geweldige voetballer. Ik had dat seizoen Feyenoord al uit mijn hoofd gezet. Ik moest terugkeren van de club voor Jong Feyenoord, maar opeens kreeg ik een kans."

"Een gezamenlijke vriend van mij en Ziyech had mij vooraf een berichtje gestuurd: ‘Hey, Donkie, zorg je dat je pinnen hoog genoeg zijn’. Maar het ging zo lekker. Het gevoel dat ik toen had, moet terugkeren. Wie weet maak ik dan in de toekomst nog een stap", aldus Verdonk.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 27 september 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›