Teamspeler Van Persie: ''Ik kwam om maar één reden terug bij Feyenoord''

0
Teamspeler Van Persie: ''Ik kwam om maar één reden terug bij Feyenoord''

Een voetbalcarrière vraagt veel van een voetballer. De druk van constant presteren en jezelf constant op de voorgrond zetten, kan iemand gemakkelijk te veel worden.

"Als je in Engeland niet presteerde, speelde er gewoon een ander. Ik moest constant op de toppen van mijn kunnen zitten. Dat hoefde niet meer toen ik terugkeerde", aldus Robin van Persie in Helden. "Ik kwam om maar één reden terug bij Feyenoord: om plezier te hebben. Ik hoefde niet voor mezelf te bewijzen dat ik het nog kon, ondanks dat contract van vier maanden."

"De druk van het mezelf moeten bewijzen en per se de beste moeten zijn, iets dat ik zo'n groot deel van mijn loopbaan van mezelf eiste, was weg. Maar met die relaxtere aanpak had ik het in mijn ogen niet gered in Engeland", aldus de voormalig Feyenoorder. "Ik was in Engeland veel meer selfish. Ik had mijn plek bemachtigd en wilde die houden. Ik maakte keuzes met die gedachte in mijn achterhoofd. Soms speelde ik daarom een bal niet af, maar schoot ik zelf op doel. Mijn ego speelde toen mee."

"In de laatste fase van mijn loopbaan koos ik er juist voor om een bal af te spelen. Dan dacht ik: ook leuk voor Jens Toornstra of Steven Berghuis als zij scoren", vertelt hij. "Maar die focus en dat bij tijd en wijle egoïstische van eerder in mijn carrière had ik nodig om op het niveau te komen wat nodig was om me staande te houden in de top. Ik moest surviven."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›