Idrissi is Feyenoord 'eeuwig dankbaar': ''Tijd voor nieuwe uitdaging''

0
Idrissi is Feyenoord 'eeuwig dankbaar': ''Tijd voor nieuwe uitdaging''

Oussama Idrissi speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar via FC Groningen en AZ Alkmaar heeft hij zich vooral in de kijker gespeeld bij buitenlandse competities. De Marokkaanse aanvaller denkt dat het tijd is voor een nieuwe stap.

"Je bent voetballer, je wilt je door ontwikkelen. Je weet dat als je iedere dag op een hoger niveau en met een grotere intensiteit traint en speelt, de prikkels zullen toenemen. Daar word je een betere voetballer van. Ik heb mijn seizoen geanalyseerd en daardoor heb ik nog meer de ambitie om de volgende stap te maken. Dat AZ niet mijn eindstation zou zijn, was al duidelijk toen ik hier binnenkwam", zegt Idrissi tegenover De Telegraaf.

Volgens het ex-jeugdtalent van Feyenoord ontbreek een dergelijk podium in Nederland. "Goede voetballers willen uiteindelijk altijd op een zo hoog mogelijk podium acteren. De Eredivisie heeft niet de intensiteit en de clubs om op topniveau te kunnen meedoen. Daardoor komen nauwelijks topspelers naar Nederland, de topspelers die er wél zijn blijven hier meestal niet heel erg lang."

"Ik voel me een bevoorrecht mens dat ik in een kwalitatief hoogwaardige jeugdopleiding als die van Feyenoord en NAC heb gezeten. Daarna heb ik mij in de Eredivisie bij FC Groningen en AZ onder goede omstandigheden en dankzij goede trainers en faciliteiten verder kunnen ontwikkelen. Daar ben ik eeuwig dankbaar voor. Misschien is de hoogste tijd gekomen om een nieuwe uitdaging aan te gaan", aldus Idrissi.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 15 August 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›