Knoester blikt terug: ''Heb op mentaal gebied veel geleerd bij Feyenoord''

0
Knoester blikt terug: ''Heb op mentaal gebied veel geleerd bij Feyenoord''

Mats Knoester kwam al op jonge leeftijd in de Feyenoord-academie, maar definitief doorbreken deed hij door verschillende oorzaken niet. Inmiddels maakt de verdediger furore bij Heracles Almelo.

"Of mijn ouders het niet te vroeg vonden? Ik denk niet dat ze doorhadden hoe zo'n leven eruit zou zien. Wij waren gek van voetbal en als ouder denk je dan: waarom zou ik een droom van mijn kind tegenhouden? Ze hebben zoveel voor ons opgeofferd", doelt Knoester op zijn twee broers Jop en Cas in gesprek met ELF Voetbal. "Ze zaten praktisch elk weekend met de voetbal.

Volgens Knoester waren zijn broers enorm belangrijk. "Ze hielpen me als ik gefrustreerd was of vertelden hoe zijn concurrentie vonden. Ik kan me herinneren dat ik met buikpijn in de kleedkamer zat. Het was niet vervelend onderling, maar ik kon het wel zo ervaren. Maar ik heb veel geleerd van het einde bij Feyenoord, vooral op het mentaal gebied."

"Ik wilde altijd precies opvolgen wat de trainer van me verlangde. Ik heb toen een gesprek gehad met een psycholoog en die zei: 'De eerstvolgende keer luister je niet naar de trainer en ga je lekker voetballen. Ik speelde juist toen heel goed en was vrij in mijn hoofd", vervolgt Knoester, die nu indruk wil maken bij Heracles Almelo. "Ik wil een dragende speler worden en daarna naar de Serie A. De speelstijl in Italië past me goed."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›