''Zelf zag ik toen pas echt wat Feyenoord voor Rotterdam betekent''

0
''Zelf zag ik toen pas echt wat Feyenoord voor Rotterdam betekent''

Vandaag 49 jaar geleden werd Feyenoord landskampioen van het seizoen 1970/1971. Er werd met 2-1 gewonnen van Haarlem. Een week eerder werd er nog in Amsterdam gewonnen voor Ajax. Beiden zijn erg bijzondere data voor Dick Schneider.

"Dat zijn hoogtepunten geweest in mijn leven. Niet alleen omdat ik voor de eerste keer landskampioen werd, maar ook omdat ik er uiteindelijk een belangrijk aandeel in had", geeft Schneider aan in gesprek met Feyenoord. "Tegen Ajax stonden we met 1-0 achter toen trainer Ernst Happel in de rust zei dat ik naast Coen Moulijn als tweede linksbuiten moest gaan spelen. Uiteindelijk maakte Ove Kindvall de gelijkmaker, daarna mocht ik twee kansen erin schieten, waardoor we met 3-1 wonnen."

"Doordat we hadden gewonnen van Ajax, stonden wij al bovenaan, maar we moesten winnen om zeker te zijn van de titel", herinnert hij zich. "Thuis tegen Haarlem stonden we met 2-0 voor, toen een minuut of vijf voor tijd het publiek al het veld op stormde. Uiteindelijk werd die wedstrijd uitgespeeld en scoorde Haarlem nog."

"Na afloop was het bij ons een geweldig feest natuurlijk. We gingen eerst met z’n allen naar Ahoy waar we werden gehuldigd, daarna via een rondrit door Zuid naar de Coolsingel. Daar stonden honderdduizend mensen onze namen te scanderen. Onvergetelijk, het kippenvel is net weggetrokken", vervolgt de voormalig-Feyenoord. "Het feest heeft uiteindelijk drie dagen geduurd. Zelf zag ik toen pas echt wat Feyenoord voor Rotterdam betekent."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›