Rep blikt terug: ''Wij waren de Cruijff en Van Hanegem van hier''

Voordat Johnny Rep in 1984 naar Feyenoord kwam, speelde hij vier seizoen bij Saint-Étienne. Voor Voetbal International keert hij terug naar het zuiden van Frankrijk, waar hij zelfs nu nog erg populair is.

Rep, een held in Frankrijk. "Bij ons had je natuurlijk Johan Cruijff en Willem van Hanegem. Zij waren de blikvangers van mijn generatie. Dan sta je automatisch wat meer in de schaduw. Bij Saint-Étienne waren Michel Platini en ik die grote namen. Wij waren de Cruijff en Van Hanegem van hier", vertelt hij.

Niet geheel verrassend dus dat zelfs nu nog een aan Rep opgedragen nummer nog steeds voor elk thuisduel in het stadion speelt. In dat nummer zingt de Franse popgroep Mickey 3D hoe Rep als een engel over het veld vloog in dat treffen met de Polen. "Geloof je toch niet?" aldus een verbaasde Rep. "Ze houden hier zó van me, jongen. Ik kan het nog steeds moeilijk bevatten."

"Johnny was de vijfde Beatle", geeft oud teamgenoot Georges Bereta aan. "Een artiest, een filmster." Hierdoor kreeg hij erg veel aandacht van de vrouwen. "Als ik in mijn achteruitkijkspiegel keek na een training, kon je de klok erop gelijkzetten dat er weer een dame achter me zat", blikt de 42-voudig Oranje-international zich.

"Dan maakten ze van die flirtgebaren, weet je wel. Ik wist dan: Bingo", vervolgt hij. "Ze kwamen overal vandaan, die meiden. Ik kon dus kiezen. Maar het erge was: ik vond ze allemaal leuk."

"Ik heb fouten gemaakt. Heel veel zelfs. Als ik alles opnieuw zou kunnen doen, zou ik veel anders aanpakken. Maar één ding zeker niet: Ik zou me nooit groter voordoen dan ik ben", gaat de voormalig middenvelder verder. "In Saint-Étienne kwam ik overal, sprak met iedereen en vond het overal gezellig. Bij twee van mijn voorgaande clubs, Bastia en Valencia, en later ook Feyenoord was het niet anders. Na de training dronken we als spelers lekker een biertje met elkaar. Of met de mensen uit de stad. Dat kon toen nog."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand