Drenthe kijkt terug: ''Er zaten zestien clubs achter me aan''

0
Drenthe kijkt terug: ''Er zaten zestien clubs achter me aan''

Royston Drenthe verruilde Feyenoord in de zomer van 2007 voor Real Madrid. De vleugelverdediger had na een meer dan succesvol jeugd-EK over belangstelling niet te klagen.

"Er zaten zestien clubs achter me aan", zegt Drenthe in gesprek met Marca. "Ik sprak met Joan Laporta, president van Barcelona, en met Pedja Mijatovic, technisch directeur van Real Madrid."

"Bijna alle clubs boden me min of meer hetzelfde, maar toen ik hoorde dat Real Madrid me wilde, was mijn besluit genomen. Ik voelde me meteen thuis. De club gaf me een warm welkom. Guti was erg goed voor me, hij was een Madrid-legende", vervolgt Drenthe.

Zijn vertrek bij Real Madrid kwam onverwachts. "De problemen begonnen met José Mourinho, hij zorgde ervoor dat ik weg moest bij Real Madrid. Op de slotdag van de transferperiode belde hij me en zei hij dat ik moest vertrekken. Ik had minder dan 24 uur om een nieuwe club te vinden. De directie had besloten dat Marcelo moest spelen. Er was geen reden om me uit het elftal te halen, maar waarschijnlijk had de club meer vertrouwen in Marcelo."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›