Stopzetten Eredivisie kan Feyenoord bijna twee miljoen euro kosten Derksen haalt uit naar Kuyt: ''Vind het een geweldige kwal'' 'Feyenoord weet niets van bod van 15 miljoen euro van PSV voor Berghuis' Gudde legt uit: ''Daarin doen we ook niks op eigen houtje'' 'Feyenoord wil verder met twee routiniers; Tapia vertrekt transfervrij'

Adams blikt terug: ''Wim Jansen is een God, hij gaf me alles''

0
Adams blikt terug: ''Wim Jansen is een God, hij gaf me alles''

Tony Adams was tientallen een belangrijke pilaar bij Arsenal. De 53-jarige Engelsman heeft echter een grote liefde voor Feyenoord, waar hij in 2005 stage liep. Die tijd is hij nooit meer vergeten.

"Liverpool had net de Champions League gewonnen in die bizarre finale tegen Milan (waarin Liverpool terugkwam van een 3-0 achterstand, red.). Henk van Stee was hoofd opleidingen bij Feyenoord. 'Alleen Engelse teams kunnen zo'n combeback bewerkstellingen', zei ik tegen hem. Hij vroeg me of ik die strijd wilde overbrengen op de Feyenoord-jeugd. Zo profiteerden we allebei", zegt Adams in ELF Voetbal.

De Engelsman genoot onder meer van het trainingscomplex in Rotterdam-Zuid. "Wim Jansen is God. Hij heeft me alles gegeven. Hij liet me alles zien. Ik kon niet geloven hoe open alle Nederlandse trainers zijn. Ik kon bij de beloften beginnen en doen wat ik wilde. Een fantastische kans om te leren coachen. Kennis vergaren. Ik weet nog goed dat ik 's ochtends door de tunnel reed op weg naar de club. De sfeer was geweldig."

"In Nederland hebben ouders het altijd over balbezit en verbeterpunten. Dat was verfrissend. Ik kreeg ook de indruk dat ouders zich veel minder dwingend bemoeien met de ontwikkeling. In Engeland zijn er veel meer problemen met misdragende ouders", besluit Adams.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›