Troost keert terug in Raad van Commissarissen; Bruens doet stap opzij VIDEO | Samenvatting: Feyenoord pakt volle buit ondanks moeizaam begin 'Troost keert 'gewoon' weer terug bij RvC van Feyenoord' Bozenik looft Feyenoord-fans: ''Daar stond zulk hoog kippenvel op'' Berghuis: ''Concurrentie in het team is zo belangrijk''

Chong zag Rooney en Ibrahimovic: ''Dan slik je echt wel een keertje''

( 0 reacties)
Chong zag Rooney en Ibrahimovic: ''Dan slik je echt wel een keertje''

Tahith Chong koos op zestienjarige leeftijd voor een bijzondere stap; nadat hij acht jaar de jeugdopleiding van Feyenoord gevolgd had, vertrok de aanvaller naar het grote Manchester United.

Chong blikt terug op zijn eerste tijd in Engeland. "Ik herinner me nog de eerste weken. Bij Manchester United is het gebruikelijk dat iedereen samen luncht. Dan zie je opeens jongens als Wayne Rooney en Zlatan Ibrahimovic rondlopen. Man, ik was zestien! Dan slik je echt wel een keertje."

De jongeling durfde weinig te zeggen. "Misschien dat ik paar keer extra langs ze ben gelopen... Later, toen ik mocht meetrainen met het eerste elftal, werd alles anders. Dan stel je je voor en praat je met die jongens. De meeste selectiespelers zijn heel behulpzaam."

"Dat past bij de clubcultuur", vertelt Chong in gesprek met Voetbal International. "Ik weet dat United een enorme club is. Dat merk je vooral in de voorbereiding; we hebben miljoenen fans over heel de wereld. Maar tegelijkertijd is het een echte familieclub."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›