Chong zag Rooney en Ibrahimovic: ''Dan slik je echt wel een keertje''

( 0 reacties)
Chong zag Rooney en Ibrahimovic: ''Dan slik je echt wel een keertje''

Tahith Chong koos op zestienjarige leeftijd voor een bijzondere stap; nadat hij acht jaar de jeugdopleiding van Feyenoord gevolgd had, vertrok de aanvaller naar het grote Manchester United.

Chong blikt terug op zijn eerste tijd in Engeland. "Ik herinner me nog de eerste weken. Bij Manchester United is het gebruikelijk dat iedereen samen luncht. Dan zie je opeens jongens als Wayne Rooney en Zlatan Ibrahimovic rondlopen. Man, ik was zestien! Dan slik je echt wel een keertje."

De jongeling durfde weinig te zeggen. "Misschien dat ik paar keer extra langs ze ben gelopen... Later, toen ik mocht meetrainen met het eerste elftal, werd alles anders. Dan stel je je voor en praat je met die jongens. De meeste selectiespelers zijn heel behulpzaam."

"Dat past bij de clubcultuur", vertelt Chong in gesprek met Voetbal International. "Ik weet dat United een enorme club is. Dat merk je vooral in de voorbereiding; we hebben miljoenen fans over heel de wereld. Maar tegelijkertijd is het een echte familieclub."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 26 september 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›