Van Persie blikt terug: ''Op het punt gestaan naar Sparta te gaan''

( 0 reacties)
Van Persie blikt terug: ''Op het punt gestaan naar Sparta te gaan''

Robin van Persie heeft in zijn eerste periode bij Feyenoord op het punt gestaan te vertrekken bij de club. De aanvaller, die inmiddels een punt achter zijn carrière heeft gezet was dichtbij een vertrek naar Sparta Rotterdam.

"Hoe groter, hoe beter, dat vond ik mooi, als jonge jongen al. Ik was wel overtuigd van mezelf, maar intussen debuteerden al mijn teamgenoten één voor één in Feyenoord 1. Behalve ik. Ik heb echt op het punt gestaan naar Sparta te gaan. Mijn droom was prof worden en bij Sparta was je dat ook. Stel dat Feyenoord had meegewerkt aan die transfer? Heb je het weer: een carrière wordt ook door toeval bepaald", begint Van Persie tegenover Voetbal International.

Van Persie heeft zijn keuzes nooit gebaseerd op geld. "Ik heb zat collega’s meegemaakt die hun status gingen ophangen aan wat ze verdienden. Heb ik nooit aan willen meedoen, aan die onzin. Bij Feyenoord heb ik tweeënhalf jaar voor een koelkastcontractje gespeeld. Prima, kon ik van rondkomen en mijn dingetjes doen. Zelfs bij Arsenal was het de eerste jaren geen vetpot. Mijn advies aan jonge spelers is nu: tot je 24ste is geld totaal onbelangrijk."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

donderdag 26 september 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›