Voormalig Feyenoorder ontslagen als bondscoach: ''Het is balen''

( 1 reacties)
Voormalig Feyenoorder ontslagen als bondscoach: ''Het is balen''

Mark Wotte is per direct aan de kant gezet als bondscoach van Jong Marokko. De voormalig technisch directeur van Feyenoord liep afgelopen weekeinde plaatsing voor de Olympische Spelen mis. Een verrassing was zijn ontslag echter niet.

"Voor mezelf totaal niet. Zoals afgesproken is mijn contract beëindigd, nu Marokko onder 23 niet meer naar de Spelen kan", zegt Wotte tegenover het Algemeen Dagblad. "Toen we dit weekeinde met 1-0 wonnen van Congo na een 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd, wist ik wat de gevolgen zouden zijn. Het olympisch elftal houdt op te bestaan. En daarmee stopt het ook voor mij. Ik kwam hier in 2015 op projectbasis werken."

Wel baalt Wotte ervan. "Ja, tuurlijk. De afgelopen jaren heb ik meerdere jeugdteams van Marokko gecoacht. Toernooien gewonnen en succesvol geweest met Onder 17 en Onder 20. Maar daarbij ging het altijd om hét uiteindelijke doel op termijn: de Olympische Spelen van Tokio halen. Het is balen als dat dan niet lukt", vervolgt hij.

Hoe zijn toekomst eruit ziet is vooralsnog ongewis. "Ik kijk wel wat er op me af komt. Deze 3,5 jaar in Marokko volgden op 3,5 jaar Schotland. Dat zijn uitersten. In Afrika blijven zie ik wel als optie. Als hier een andere bond of een club een ontwikkelingsproject heeft, houd ik me zeker aanbevolen", aldus Wotte.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 10 Apr 2019 om 17:12
    Waarom geen jeugdspelers ? Ik begrijp er niets van.
zondag 24 november 2019
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›