Lensky op rand van de dood: ''Toen ben ik gevlucht uit het ziekenhuis''

( 0 reacties)
Lensky op rand van de dood: ''Toen ben ik gevlucht uit het ziekenhuis''

Jacob Lensky gold bij Feyenoord en later bij FC Utrecht als een groot talent, maar drank en drugs maakten zijn carrière kapot. In gesprek met ELF Voetbal doet de Canadees zijn verhaal.

"Het is al vaker slecht met me gegaan, maar afgelopen zomer was een nieuw dieptepunt. Ik had een lelijke infectie in mijn arm. Opgelopen door het spuiten van opiaten. Artsen vreesden voor mijn leven. Toen ben ik gevlucht uit het ziekenhuis. Het infuus nog in mijn arm en de infuuszak verstopt onder mijn jas", vertelt Lensky.

Van de drugs kon hij niet afblijven. "Ondanks mijn fysieke gesteldheid zocht ik mijn toevlucht tot drugs. Vanwege mijn gekelderde weerstand nam ik een lagere dosis dan gebruikelijk, maar het volgende moment lag ik aan de beademing, aan de dood ontsnapt na een overdosis. Dat ik nog leef is puur te danken aan het feit dat ik op het juiste moment telkens gevonden werd."

Het begon allemaal met alcohol. "Als zeventienjarige had ik totaal geen idee waarmee ik bezig was. Waaraan ik begon. Dagelijks dronk ik mezelf naar een black-out. Ik gebruikte het als krukken: in plaats van de oorzaak van mijn drankzucht onder ogen te komen gebruikte ik alcohol om op de been te blijven. Drank als ontkenning. Een paar jaar later was mijn probleem dermate gegroeid dat ik op mijn negentiende bijna mijn contract bij Feyenoord inleverde", vervolgt Lensky.

Terugkijken op het verleden wil hij liever niet. "Sommige herinneringen laten me lachen. Sommige laten me huilen. Het is onwerkelijk. Het voelt alsof het een leven geleden is", aldus Lensky, die eveneens geen idee heeft wat de toekomst hem zal brengen. "Op het moment ben ik nog niet in staat om naar de toekomst te kijken", besluit hij.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›