Rutten beleeft pijnlijk debuut bij Belgische topclub Anderlecht

Fred Rutten werd deze winter bij Anderlecht aangesteld als trainer. De club draait tot noch toe een moeizaam seizoen en daar moet de oud-trainer van Feyenoord verandering in brengen.

De eerste wedstrijd dat de trainer op de bank zat, was meteen een zespuntenwedstrijd. De club uit Brugge moest het opnemen tegen KAA Gent en die ploeg stond drie punten onder de ploeg. Bij winst zouden de manschappen van Rutten dus uitlopen naar zes punten voorsprong, maar bij een nederlaag kwamen de ploegen gelijk te staan qua punten.

Dat laatste gebeurde, want de oefenmeester wist met zijn team amper kansen te creëren. De thuisploeg was veel bedrijviger voor de goal en Alexander Sørloth beloonde het harde werken door in de 75e minuut de 1-0 te scoren voor KAA Gent. Die goal werd gemaakt toen de Brusselse club nog maar met tien spelers op het veld stond. Een minuut voor het doelpunt kreeg aanvaller Francis Amuzu zijn tweede gele kaart.

Door de nederlaag staat Rutten nog altijd vijfde in de competitie, maar hij staat in punten wel gelijk met de nummer zes. De achterstand op de koploper bedraagt maar liefst zeventien punten. Als de kampioenspoule begint worden de punten echter gehalveerd, maar het gat lijkt onoverbrugbaar te zijn voor de Nederlander en zijn spelers.