Makaay over vertrek Chong: ''We zagen het al een beetje aankomen''

( 0 reacties)
Makaay over vertrek Chong: ''We zagen het al een beetje aankomen''

Tahith Chong maakte onlangs zijn debuut voor Manchester United. De 19-jarige vleugelflitser maakte in 2016 de overstap van Feyenoord naar de jeugdopleiding van The Reds, tot grote ontevredenheid van Roy Makaay. 

"Bij Onder 13 had ik hem in mijn team. En daarbuiten nam hij regelmatig deel aan spitsentraining. Het was al snel duidelijk dat hij echt een groot talent was en is", begint Makaay tegenover ELF Voetbal over Chong. "Een technisch vaardige speler met een goede individuele actie én voorzet. Bovendien pikt hij altijd zijn goals mee. Echt een uitstekende speler."

In 2016 verruilde Chong de jeugdopleiding van Feyenoord voor die van Manchester United. "We zagen het al een beetje aankomen. Het is geen goed teken als de gesprekken over een contract lang duren. Hij heeft met zijn familie voor United gekozen, ondanks pogingen om hem in Rotterdam te houden. Heel jammer voor ons, maar ik gun hem alle succes", zegt Makaay. 

Chong wordt in de media al vergeleken met Arjen Robben, maar daar is Makaay het niet mee eens. "De vergelijkingen met Arjen Robben in de media zijn wat voorbarig. Daar zijn we in Nederland goed in. Laat hem zich maar lekker ontwikkelen als Tahith. Ik hoop dat hij een mooie en lange carrière voor de boeg heeft."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 1 september 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›