'Als vader zou je wensen dat je dochter met iemand als Dirk zou thuiskomen''

Zondag staat de afscheidswedstrijd van Dirk Kuyt op het programma. Louis van Gaal is coach van het team met internationals met wie Kuyt samenspeelde. De trainer kijkt met goede gevoelens terug op hun samenwerking.

"Belangrijker nog is hoe hij als mens in elkaar steekt. Hij is iemand die als mens mijn schoonzoon zou kunnen zijn. Als vader zou je wensen dat je dochter met iemand als Dirk zou thuiskomen. Het is ook niet voor niets dat ik hem altijd tweede of derde aanvoerder maakte in mijn team. Voor het WK in 2014 zag ik hem in eerste instantie ook als aanvoerder van de kleedkamer, en niet direct als speler in het elftal", aldus Van Gaal op de website van Feyenoord.

"Voor dat WK heb ik op het laatste moment de spelerslijst samengesteld, waarbij voor mij doorslaggevend was dat Dirk een grote toevoeging kon zijn in de kleedkamer, want hij is iemand die mensen kan binden. Ik geloofde in zijn persoonlijkheid en manier van hoe hij voetbal bedreef, daarom heb ik uiteindelijk een plek voor hem ingeruimd. Ik ben een directe persoonlijkheid, dus ik heb hem dat voorafgaand aan dat toernooi ook klip en klaar op die manier verteld."

Toch knokte Kuyt zich in de basiself. "Ja, dat is hem toen toch weer gelukt. Ik heb tijdens een training tegen hem gezegd dat hij als spits niet zo snel een kans zou krijgen en dat hij zich beter kon concentreren op de backpositie. Uiteindelijk heeft hij mij op die manier overtuigd, waarbij het in zijn voordeel was dat we met wingbacks speelden. Ik heb vaker spelers op een andere positie laten spelen, alleen was in dit geval het opmerkelijke dat Dirk al een gevestigde speler was en dat hij die wisseling toch heeft geaccepteerd. Hij had bedacht dat hij zich uiteindelijk op die positie in het elftal zou knokken en dat is uiteindelijk ook gebeurd."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
do
4/04
FC Volendam
18:45
Feyenoord
zo
7/04
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
14/04
Fortuna Sittard
14:30
Feyenoord
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 26 68 72
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
Bekijk de hele stand